OM OSS

Mora Fotoklubb

Mora Fotoklubb bildades år 1949 av Anders Sten som var en mästare i svart/vitt foto med många utmärkelser bakom sig.
Anders Sten valdes till ordförande i Mora fotoklubbs första styrelse som i övrigt bestod av sekreterare Ville Persson,
känd sportreporter och fotograf på en av ortens tidningar, kassör Beckerts, övriga ledamöter var Sven Jonsson, Henrik Ekeroot, Sten Grännsjö och Ernst Karlsson.
Ernst Karlssons initiativ till kontakter med en fotoklubb i Hälsingland var början till tidigt fotoutbyte med både USA och Sovjet.

Fototävlingar med s.k. "månadens bild" förekom under 50-talet, där varje medlem skickade en månadskollektion till en annan fotoklubb för bedömning. Siljanscupen" är en årligen återkommande fototävling, som startades på initiativ av Orsas Fotoklubb, har existerat sedan 1954.

År 1989

År 2013
Vi har kommit upp ur källarplanet på Tuvan och flyttat över på andra sidan älven lite närmare centrum till RosaHuset i Mora, där vi redan har etablerat oss och trivs utmärkt och vi får visa bilder för en större publik. Vi behöver här inte ta till "ZONSYSTEMET" när vi börjar bli för många medlemmar för här finns gott om utrymme. Det hände ibland att vi var trångbodda på Tuvan.